Wraps met spinazie, mozarella, tomaten en skyr-pesto

Citroenmeringue taartjes maken met Beauvoordse pancakes
13 mei 2024
Hartige pannenkoeken met ham en kaas
13 mei 2024

Wraps met spinazie, mozarella, tomaten en skyr-pesto

Benodigdheden:

  • 9 pannenkoeken naturel
  • Gerookte italiaanse ham
  • 300 gram spianzie 
  • 2 rijpe topaat
  • 3 bolletjes mozarella
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 60 gram geraspe parmezaanse kaas
  • 200g Skyr
  • Basilicum 2 volle handjes
  • Peper en zout
  • 4 eetlepes Olijfolie
  • Peper en zout
  • prikkers

Bereiding: 

  • Snij de italiaanse ham in dunne reepjes en bak  krokant in een antikleefpan
  • Voeg de spinazie toe en laat deze eerst pruttelen met het deksel erop.  Eens de spinazie zacht is, laat je hem nog wat doorpruttelen tot het vocht verdampt is.
  • Kruiden met peper 
  • Snijdt de tomaten en de mozarella in stukken

Pesto:

  • Mix de knoflook met de geroosterde pijboompitten, permezaanse kaas, olijfolie en basilicum in de blender.  Kruidt met wat peper
  • Schep de pesto doorheen de skyr, kruid indien gewenst nog wat bij met peper.
  • Schep het mengsel van spinazie en ham op de pannenkoek
  • Strooi er de mozarella en de tomaat over 
  • Plooi de pannenkoekn op zoals op de afbeelding en dien op met een prikker en een lepeltje Skyr-pesto/

Smakelijk!