Pannenkoekentiramisu met frambozen & mascarpone

Pannenkoekentaart
4 maart 2024
Lichtmis is coming!
6 maart 2024

Pannenkoekentiramisu met frambozen & mascarpone

Benodigdheden : 250g frambozen, 15 Beauvoordse mini-pannenkoekjes, 100cl volle room, 200g mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, indien gewenst: 4 eetlepels cointreau, rum, grand-marnier of mandarin napoleon.Voor de kinderen kun je ook een mengeling van vers appelsiensap en cassonade gebruiken.

Klop de mascarpone samen met de room en de vanillesuiker tot mascarpone slagroom.  Leg de pannenkoekjes in een plat bord en giet er de drank van je keuze over, laat dit even intrekken.

Thuis hergebruik ik lege confituurpotten of wekpotten om dit receptje te presenteren. 

Leg een Beauvoords mini-pannenkoekje onder in de wekpot en strooi er een vijftal frambozen op.  Bedek deze met de mascarponeroom en leg daar opnieuw een pannenkoekje op.  Per potje bouw je zo verder tot je 5 pannenkoekjes gebruikt hebt.  Sluit af met een egaal laagje framboosjes en zet de potjes in de frigo tot je ze opdient.