Pannenkoekentaart

Pannenkoek met Strudel-allures
4 maart 2024
Pannenkoekentiramisu met frambozen & mascarpone
4 maart 2024

Pannenkoekentaart

Mijn moeder bakte niet alleen de lekkerste pannenkoeken, ze maakt ook nog steeds de lekkerste aardbeienconfituur.  Met grote stukken aardbeien in en de helft minder suiker dan in de winkelconfituur. 

Dit recept maak ik graag met mijn jongste dochter van 4 jaar. Het is heel makkelijk en ze kunnen al smullen terwijl ze bezig zijn.

Benodigdheden: Een pot (zelfgemaakte) confituur met brokjes, 500 ml room, 2 zakjes vanillesuiker en ½ citroen.  150 gram aardbeien. Beginners: een pakje van 500 gram Beauvoordse pannenkoeken (9 stuks), Gevorderden: twee pakjes van 9 Beauvoordse pannenkoeken. Eventueel wat muntblaadjes ter versiering.

Klop de room op met de vanillesuiker en het sap van de citroen naar smaak.  Leg de eerste (koude) pannenkoek op een plat bord en smeer ze in met confituur, leg er nog een pannenkoek op en smeer ze in met de room, bouw zo verder tot je pannenkoeken op zijn of tot de taart omvalt.

Werk af met een laagje verse aardbeien en eventueel wat versnipperde muntblaadjes