Traditie en geschiedenis van de Beauvoordse pannenkoeken

Pannenkoeken bakken, dat kunnen ze in Beauvoorde. Maggy Duquesne, moeder van Karen Pauwelyn, zette die traditie in 1970 voort. Ze begon toen haar pannenkoeken per kilogram te verkopen.

Pannenkoeken bakken de televisie

De pannenkoeken waren zo lekker dat er een reportageploeg van de televisie langskwam. Moeder Maggy was zo zenuwachtig dat ze er voor de camera niet in slaagde perfecte ronde pannenkoeken te bakken.

Maar de naam van het Beauvoords Bakhuis was wel gemaakt. De klanten stroomden toe. En ze proefden dat het lekker was.

De enige echte Beauvoordse pannenkoeken en wafels

Ondertussen liep Karen in het bakhuisje rond. Zij is de enige aan wie moeder Maggy het geheime recept voor haar pannenkoeken toevertrouwde. Andere ambitieuze pannenkoekenbakkers probeerden het in handen te krijgen, maar tevergeefs. Niet toevallig zijn de pannenkoeken en wafels van het Beauvoords Bakhuis officieel erkend als streekproduct van de Westhoek.

Geheim recept

Gelukkig voor wie van de lekkerste pannenkoeken houdt, doet het Beauvoords Bakhuis het beter dan ooit. Moeder Maggy gaf in 2005 de lepel door aan haar dochter Karen Pauwelyn. Zij selecteert nog altijd ingrediënten van hoogstaande kwaliteit en bakt volgens het geheime, traditionele recept.

Bekend in binnen- en buitenland

Want het Beauvoords Bakhuis is uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf, bekend in binnen- en buitenland. Wist je dat de pannenkoeken vandaag geëxporteerd worden naar verschillende landen in Europa én naar Zwitserland?

De traditionele smaak van pannenkoeken, die vind je alleen bij het Beauvoords Bakhuis. En dat weten mensen overal ter wereld.