Beauvoords Bakhuis onderdeel van de Cérélia Groep

Lichtmis is coming!
6 maart 2024
Vacature
6 maart 2024

Beauvoords Bakhuis onderdeel van de Cérélia Groep

6 maart 2024

Beauvoords Bakhuis is onderdeel geworden van de Cérélia Groep. Beauvoords Bakhuis is een gevestigde naam in de branche en sterk in de productie van vers verpakte pannenkoeken, die voornamelijk geleverd worden aan de Belgische en Scandinavische retailmarkt. Beauvoords Bakhuis is (net als een productiefaciliteit van Cérélia) gevestigd in het Belgische Veurne en beschikt over een gedegen productielocatie waarin de afgelopen jaren fors is geïnvesteerd. Beauvoords Bakhuis vormt een mooie aanwinst voor de Cérélia Groep en stelt Cérélia in staat om de internationale groei in de afzet van pannenkoeken, poffertjes en American pancakes te versnellen. 

Walter Kluit, Co-CEO van de Cérélia Groep en Managing Director van de Pannenkoeken Divisie: “Beauvoords Bakhuis is een solide onderneming, die in staat is gebleken om met een kwalitatief hoogwaardig product een vaste plaats te verwerven in de markt voor verse pannenkoeken. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer waarde toevoegen in de markt.” 

Karen Pauwelyn, sinds 2005 Managing Director en eigenaar van Beauvoords Bakhuis, deelt het enthousiasme: “Met elkaar kunnen we de vele kansen die we voor de internationale markt zien nog beter verzilveren en verdere groei van de pannenkoeken en poffertjes categorie realiseren.” 

Over Cérélia 

Cérélia is een toonaangevende fabrikant van kant-en-klare deegoplossingen voor taart en pizza, maar ook van kant-en-klare pannenkoeken, poffertjes, American pancakes, koekjes en koekjesdeeg. Cérélia is met een omzet van ruim € 800 miljoen Europees marktleider in koelvers deeg en pannenkoeken. Er werken bij Cérélia 2.000 medewerkers in 12 fabrieken in Europa en NoordAmerika. Sinds de oprichting in 2012 heeft Cérélia haar productportfolio uitgebreid en zich in meer landen in Europa en Noord-Amerika gevestigd. Na de overname van De Bioderij in 2015 volgden het Engelse Bakeaway (2016), English Bay Batter in Canada en de Verenigde Staten (2017) en US Waffle (2021). Ook werden de Europese deegmerken van General Mills in 2022 overgenomen. Cérélia heeft aanzienlijke marktaandelen in het private label segment en produceert naast de eigen merken ook voor enkele van de grootste merken ter wereld. Daarbij worden regelmatig innovatieve producten geïntroduceerd. 

www.cerelia.com

Over Beauvoords Bakhuis 

Beauvoords Bakhuis is van oorsprong een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1970 richt op de productie van pannenkoeken en wafels. Beauvoords’ pannenkoeken en wafels worden ambachtelijk gebakken en via foodservice verkocht aan het supermarktkanaal, en industriële afnemers. In 2007 is de productie verhuisd naar de nieuw gebouwde vestiging in Veurne en is de productie verder geautomatiseerd. Met het oog op toekomstige groei is het gebouw in 2019 verder uitgebreid.