Hamburger van Beauvoordse pannenkoeken

Vacature
6 maart 2024
Naturel pannenkoeken et Chili sin carne
13 mei 2024

Hamburger van Beauvoordse pannenkoeken

Als wij eens willen uitpakken met onze pannenkoeken, dan hoort deze hamburger van Chefkok Vincent Deceuninck er zeker bij.

Ingrediënten: 4 lamsburgers, 2 natuur pannenkoeken, en botje jonge wortels, boter, een ui, 4 verse augurken, wortel, rode biet, knolselder

Afwerking: ingekookte bruine fond, olijfolie, xeres azijn

Bereiding:

  • Steek de pannenkoeken uit op de grootte van de hamburgers
  • Kleur de hamburgers in boter en gaar deze rosé juist voor het opdienen
  • Schil de wortels en ui, snij ze in grove stukken en stoof ze in wat boter, voeg een weinig water toe en gaar onder een deksel.  Eens gaar laat je het vocht inkoken om de saus lichtjes te laten carameliseren. Mix de groentjes fijn in de blender en kruiden met peper en zout, eventueel wat suiker toevoegen.
  • Verse augurken wassen, halveren en kort grillen, juist voor het opdienen opwarmen in de oven en kruiden met peper en zout
  • Snij de wortel, knolselder en rode biet in fijne julienne en leg ze in koud water om ze helemaal krokant te krijgen, droog zwieren in de slazwierder en op smaak brengen met olijfolie, xeres azijn, peper en zout.
  • Afwerking: op het bord gaat een streep wortel zalf, daar boven komt een pannenkoek met de hamburger erop, dit afdekken met een pannenkoek en daarop de krokante groentjes erop strooien. Afwerken met de augurk en ingekookte kalfsfond.