Pannenkoekengratin met Parijse Champignons

Dit is een echt herfstreceptje!  Comfort food voor gure regenachtige dagen...

 
Benodigdheden: voor 2 personen
  • 1 pakje natuur pannenkoeken zonder suiker
  • 250 g Parijse Champignons
  • 250 g geraspte Gruyère of Emmental kaas
  • melk
  • boter
  • bloem
  • bladpeterselie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • look
  • witte wijn
  • paneermeel

 

Bereiding: 
 
Maak je kaassaus op basis van roux (smelt 30g boter en roer er 40g bloem onder tot je koekjes ruikt).  Voeg een halve liter melk toe en roer goed door tot ze kookt.  Laat ze een minuutje koken terwijl je goed roert, zo krijg je een gladde saus.  Voeg de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Snij de champignons in kwartjes zodat je nog een stevige beet hebt en bak ze kort op een hoog vuur samen met de geplette look.  Kruid goed met peper en zout en blus met een glaasje witte wijn.
Hak de bladpeterselie (niet te fijn) en roer deze onder de champignons.  
 
Vul nu de pannenkoek met twee lepels champignons, rol de pannenkoeken op en leg ze in een ovenschaal.  Giet onder in de ovenschaal al een bodempje kaassaus zodat de pannenkoeken niet aan de onderkant van je schotel gaan kleven.
Giet daarna de saus over de pannenkoeken en strooi er de rest van de kaas en wat paneermeel over zodat je en krokant korstje krijgt.
Nog 12 minuutjes in een warme oven en klaar is kees!
 
 
Smakelijk!